Praktikplatsen ledde till jobb

Clara Nilsson, som har en termin kvar på Maskinteknikprogrammet på Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH), fick jobb på sin praktikplats. Nu kombinerar hon studier med jobb fram till examen.

Karin, före detta student, inne på Tekniska Högskolan

Clara gjorde sin praktik på Resinex Nordics säljkontor i Jönköping och blev då erbjuden jobbet som Sales Specialist. Resinex Nordic distribuerar plast för användning inom exempelvis fordonsindustrin och som Sales Specialist arbetar Clara bland annat med orderhantering och fakturering. Tjänsten innebär även intern och extern kommunikation.

– Det är väldigt givande att få komma ut på praktik. Kurserna i programmet har gjort mig väl förberedd på yrkeslivet och allt blir mycket roligare när man förstår hur olika processer fungerar.    

Clara valde Maskinteknik – Industriell ekonomi och produktionsledning för att hon fick intrycket om att det var en bra utbildning med en bred kunskapsbas.

– Den näringslivsförlagda kursen (NFK), som alla studenter på JTH har blev avgörande för mitt kommande arbetsliv. Så mitt tips är att fundera på vilka företag du tycker verkar vara intressanta och var ute i god tid med att kontakta dem

Hon berättar att det på Jönköping University finns mycket att engagera sig i utöver studierna. Själv var hon exempelvis fadder åt nya studenter hösten 2019

Sidan uppdaterad