Bredden på utbildningen är det bästa

Caroline, student

Att det skulle bli civilekonomprogrammet för Caroline stod klart ganska tidigt. Valet av Jönköping University berodde på Jönköping som stad, skolans centrala placering och närheten till allt.


Caroline hade sedan länge tänkt läsa civilekonomiprogrammet och efter lite efterforskningar blev det Jönköping University.

– Jag har länge varit intresserad av just civilekonomprogrammet. Efter att ha hört mig runt så kändes Jönköping bäst. Staden är så mysig med Munksjön och Vättern, dessutom ligger skolan mitt i centrum och man har cykelavstånd till allt! Framförallt är skolan hur bra som helst och studentlivet är långt över förväntningarna.

Hon har redan klart med utlandsstudier.

– På civilekonomprogrammet har man möjlighet att åka utomlands två terminer. Till hösten ska jag plugga i Kanada (om det inte ändras på grund av Covid-19). Pluggar jag utomlands till våren så är planen att åka till Tyskland eller Schweiz för att lära mig tyska!

Caroline är inte helt säker på vad hon vill jobba med efter examen, vilket är en av anledningarna till att hon läser till civilekonom.

– Det bästa med utbildningen är att den är väldigt bred, eftersom jag inte vet vad jag vill jobba med så känns det bra att ha en stabil grund att stå på. Att huvuddelen av studierna är på engelska är också väldigt givande och även om man har svårt för engelskan i början så kommer man snabbt in i det.

På frågan om hennes bästa minne från studietiden än så länge svarar hon insparkarna.

– Det är nog både när jag själv blev insparkad år ett, och när jag var med och arrangerade insparken år två. Man träffar så mycket människor och knyter otroligt många nya kontakter, det är så himla roligt!

Om du är lite osäker på vad du vill jobba med så är det bra att välja en bred utbildning, menar hon.

– Det är viktigt att inte känna att valet av högskola är ett livsavgörande val. Är du osäker på vad du vill bli? Välj en bred linje. Är du rädd att du inte vill jobba med samma sak hela livet? Byt inriktning när du är 50, plugga igen, flytta utomlands, gör vad som! Välj högskola efter det du tycker är kul idag, avslutar Caroline.

Sidan uppdaterad