Bangkok och Paris gav en maximal internationell upplevelse

Skoluniform och osäker på om det skulle ta en kvart eller två timmar till skolan. För Nickie, nyutexaminerade civilekonom, var utlandsstudierna i Bangkok och Paris en unik upplevelse som gav extra krydda till utbildningen.

– Jag hade den fantastiska möjligheten att studera utomlands två terminer och jag är så tacksam över det. Det är utan tvekan det bästa jag gjort! Jag var i Bangkok en termin och en termin i Paris.

Jag valde Bangkok då jag aldrig hade varit i Asien innan och ville uppleva något helt annorlunda mot vad jag var van vid. Det var ett galet halvår, och jag hade så mycket roligt. Vi hade skoluniform i skolan och visste aldrig om det skulle ta 15 minuter att åka till skolan eller två timmar. Det var fantastiskt roligt, annorlunda och enormt utvecklande, säger hon.

Även terminen i den franska huvudstaden gav starka och oförglömliga minnen.
 – På skolan i Paris var det väldigt intressanta kurser med roliga och givande uppgifter. Bland annat var jag med i en marketing-tävling tillsammans med ett företag i en kurs där vår grupp kom trea, och jag blev utvald att representera min grupp vid ett stort marketing-event i Kambodja. Ganska häftig erfarenhet och en rolig grej att skriva på CV:et.

Trots utlandsstudier med oförglömliga minnen säger Nickie att det mest spännande projektet hon var med i under sina fyra år på högskolan var då hon var ordförande i REACT.

– REACT är en skolförening på JIBS som vill inspirera till hållbart företagande och ett hållbart tankesätt. Jag var ordförande under mitt sista år och det var oerhört givande och utvecklande, och fantastiskt roligt!

Sedan i somras arbetar Nickie på sitt drömföretag PwC i Stockholm, där hon trivs väldigt bra.
– Jag kunde inte vara nöjdare och kände mig attraktiv på arbetsmarknaden med JIBS i mitt CV.


Sidan uppdaterad