Arbetslivet är den verkliga skolan

Henrik, före detta student

Det är några år nu, sen Henrik Henriksson tog sin examen från JIBS. I dag jobbar han i London, som Brand Controller för COS, som är en del av H&M.

– Det är inte detaljkunskaperna från studierna som jag haft mest nytta av. Regler, lagar och teser kommer och går. Däremot har jag haft stor nytta av de metoder att ta sig an problem, som jag fick lära mig. Oavsett typ av frågeställning så finns det en process och metod som kan användas för att lösa problemet. 

"Det spelar ingen roll vad du pluggar så länge du väljer något som du brinner för. För att kunna prestera på max varje dag i arbetslivet måste du älska det du gör. Resten löser sig."

Henrik fick jobb ett halvår innan han tog examen. Han var på en arbetsmarknadsdag och råkade av en händelse börja prata med
H&M:s representant i en monter.

– Jag skulle ju bli bankman! Men när jag surrat ett par minuter med min nuvarande arbetsgivare så var jag fast.

När Henrik kom ut i arbetslivet insåg han att det var där den verkliga skolan började.

– Varje dag är en vidareutbildning. Jag kommer aldrig att bli färdig utan måste varje dag ifrågasätta mig själv och alltid vara öppen för nya idéer och influenser.

De vänner han träffade under högskolans insparksvecka har han fortfarande kvar, och hans råd till blivande studenter är att välja med hjärtat.

– Det spelar ingen roll vad du pluggar så länge du väljer något som du brinner för. För att kunna prestera på max varje dag i arbetslivet måste du älska det du gör. Resten löser sig.

Sidan uppdaterad